Branche Benefits
Registermakelaars in Assurantiën
  • <h2>Test extra tekst op de slider home</h2>


Nieuws

Nieuws

Persbericht: TVM verzekeringen kiest ook voor Risk Explorer

P E R S B E R I C H T

TVM verzekeringen kiest ook voor Risk Explorer®

Hoogeveen, 1 december 2015

 

TVM verzekeringen gaat per 1 januari 2016 als eerste verzekeraar zelf gebruik maken van Risk Explorer®.  Zij wil haar advieskracht verder vergroten door integratie en implementatie van de Risk Explorer technologie. In januari zullen 32 adviseurs deelnemen aan het opleidingstraject.

Veel verzekeringsadviseurs bouwen hun adviespraktijk bewust en actief uit naar die van risicoadviseur. Bedrijfsprocessen binnen ondernemingen worden steeds complexer en de wet- en regelgeving en de claimbewustheid nemen toe. Ondernemers verwachten dat hun adviseur als geen ander in staat is om hen op dit integrale vakgebied feilloos te adviseren. Dat brengt toenemende verantwoordelijkheden met zich mee. Ieder risico- en verzekeringsadvies begint met een gedetailleerde en gedegen inventarisatie. Dat vraagt om een gestructureerde aanpak.

 

Weten wat je moet weten

Adviseurs hebben te maken met een aantal ‘valkuilen’ waardoor de inventarisatiefase in onvoldoende mate wordt doorlopen. Ewout Strijker, directeur Risk Explorer B.V.: “We zijn er trots op dat TVM verzekeringen het vertrouwen heeft uitgesproken in onze technologie en een meerjarige samenwerking met ons aangaat. Adviseurs liggen ‘onder een vergrootglas’. We hebben allemaal onbewust en onbedoeld de neiging om uit te gaan van veronderstellingen. Het gevaar dat daardoor ontstaat is dat we teveel denken vanuit polissen of ‘bedrijfsbranches’. Ieder bedrijf is uniek en die uniciteit moet boven tafel komen. Pas dan kennen we het bedrijf en haar risicoprofiel. Fantastisch dat Risk Explorer TVM verzekeringen op dit gebied mag ondersteunen.”

 

Toenemende behoefte aan structuur

Adviseurs moeten weten wat ze moeten weten en weten wat ze moeten vragen. In iedere unieke situatie. En dan is het de kunst om te weten wat je met de antwoorden (en de dwarsverbanden daartussen) moet doen. Paul Haverkamp, directeur verkoop en marketing TVM verzekeringen: “Om je adviesrol te bewaken, verder te professionaliseren en eenduidig te maken is er behoefte aan technologische ondersteuning die structuur biedt. De ‘menselijke maat’ brengt een risico met zich mee. We hebben bewust gekozen voor Risk Explorer®. Zij zijn in staat om maatwerk te kunnen leveren en dat is gezien onze specifieke business noodzakelijk. Klanten gaan hier merkbaar voordeel van ondervinden. Wij zien de samenwerking met het volste vertrouwen tegemoet.”